torstai 17. toukokuuta 2012

Hippologi jatkaa...

Sain lisäkysymyksen suolan lisäämisestä hevosen ravintoon. Kyllä, kaikki hevoset tarvitsevat suolaa! Tavallista työtä tekevillä hevosilla riittää usein pelkkä suolakivi ja laitumella sellainen pitää aina olla tarjolla. Jos hevonen tekee raskaampaa työtä ja/tai hikoilee runsaasti tulee suolaa lisätä ruokaan - hevonen voi hikoillessaan menettää jopa 30-150 g natriumia. Suosittelisin tavallista merisuolaa, koska jodin yliannostus on vaarallista. Suolan yliannostus ei ole vaarallista, kunhan raikasta juomavettä on saatavilla.



Strömsholmassa on loppuspurtti meneillään. 2 viikkoa koulua jäljellä, sitten hippologit päästetään kesälaitumille. Tiistaina hyppäsin esteratsastuksen näyttökokeen. Näyttökokeessa hevoset verytellään ja verkkahypyt hypytään itsenäisesti. Tämän jälkeen hypätään 10 esteen rata estekorkeudella 110-115 cm. Estekorkeus ei siis päätä huimaa, mutta radalla on teknisiä tehtäviä ja opettajat arvostelevat istuntaa, rytmiä, tempoa jne. Jos opettajan mielestä oppilaalla on mahdollisuus parempaan arvosanaan kuin 3 (hyväksytty) tehdään hevosvaihto. Uudella hevosella saa verrytellä hetken ja sitten hypätään sama rata. Omaa suoritusta ei tällä kertaa saanut analysoida, nyt arvioitiin ainoastaan ratsastustaitoa.

Hyppäsin radan estehevosellani Arwenille ja rata oli varsin hyvä. Hevostenvaihdossa sain Questin ja tuloksena "ihan okei" -suoritus. Hyväksytysti läpi, arvosanat saadaan tietää sitten myöhemmin. Huomena kouluratsastuksen näyttökoe, pitäkää peukkuja ja varpaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti